Bemutatkozás

Bemutatkozás

Solymosi Zita

Több, mint 10 éve indultam el az önmagamhoz vezető, helyenként igen rögösnek megélt úton. Hosszú idő elteltével rádöbbentem, hogy a folyamat minőségét, amin keresztül az ember önmagára ébred, kizárólag ő maga határozza meg. Ebben konkretizálódik a szabad akarat, mint emberi sajátosság. Hosszú ideig minden egyes felismerésem akként a konklúzióként landolt az életemben, hogy “hogy lehettem ilyen vak (hülye), hogy eddig ezt nem láttam”?!

Aztán elérkezett egy lényegi változás etéren, mégpedig az, hogy egyszercsak elkezdtem nem hátba verni, hanem vállon veregetni magam már “pusztán” az őszinte szándékért is, hogy a működési dinamikáim mélyére pillantsak, nemhogy azért, ha ebből még konkrét konklúzió is született.

Itt fontosnak tartom megemíteni, hogy világlátásom mentén az életben egyetlen ártó dolog létezik, és ez a szándék. Hiszen a szándék bárminemű tett motorja, útra bocsátója. Éppen ezért egy ilyen önismereti folyamatban az embernek elsődlegesen gyakorlatilag az automatikaként önálló életre kelt, a létezésbe irányított alapvető szándékait érdemes górcső alá venni. Ennél a szakasznál kerül felszínre, milyen mérhetetlen módon és mennyiségben minősítjük önmagunkat, teszünk előjeleket minden tartalom elé (így magát a tiszta tartalmat valami egész mással felülírva), ami az életünkben megjelenik és deformáljuk ezáltal ezt a szándékot egyfajta kényszeres önigazolássá. Görcsösen képviseljük az általunk igazságnak tartott véleményeinket, mert az elmúlt évszázadok alatt megfeledkeztünk arról, hogy az igazság senkinek nincs birtokában. Az igazság két őszinte, nyitott ember egyenrangú kapcsolódásában születik meg újra és újra. Hiszem, hogy egy valóban élvezhető, konstruktív létezésben ez az egyik alappillér.

Így ezt az oldalt is ennek tiszta szándékában indítom útjára. Azaz, hogy ezekben a döbbentesen gyorsan változó, átalakulást kínáló és igénylő időkben összetalálkozhassunk. Összetalálkozhassunk mi, akik alapvető igényeik között tartják számon az egyenrangú, nem minőséteseken és megítéléseken alapuló emberi kapcsolatokat. Akik felfogtuk annak tényét, hogy emberként egymás eredendő szöbvetségesei vagyunk, ugyanabból az anyagból gyúrva, ezért fizikailag lehetetlen, hogy ember embert minősítsen, vagy egymás ellenségei legyünk. Hiszen az Egység lényegének képviseletére jöttünk minannyian erre a földre.

;